Від гладкої до шовковисто-гладкої: прості поради щодо видалення волосся

Існує багато варіантів видалення волосся з тіла. Деякі з них м’якші, деякі — швидші, деякі — ретельніші, а інші зберігають результат триваліший час. Ми допоможемо обрати той варіант, який найкраще вам підійде.

Прощавайте, волосся й щетино

Гоління ніг
Методи видалення волосся: який з них працює найкраще?

Гоління — це швидке й просте видалення волосся

Гоління є одним з найпопулярніших методів видалення волосся. Наша порада: голіться в душі, оскільки волосся підрізатиметься ефективніше тоді, коли воно мокре, а, отже, й м’яке. При цьому треба регулярно міняти леза, щоб уникнути подразнення й ушкодження шкіри.
Воскова депіляція
Методи видалення волосся: який з них працює найкраще?

Епіляція воском - без волосся на декілька тижнів

Видалення волосся воском прибирає волоски разом з корінням. Цей метод підходить для всіх частин тіла і його можна зробити в домашніх умовах за допомогою холодних воскових смужок або теплого воску - для приблизно 4% жінок епіляція за допомогою воску є найпопулярнішим методом.
Догляд за ногами
Методи видалення волосся: який з них працює найкраще?

Епілятор: видалення волосся методом обертання

Під час застосовування електричних епіляторів волосся на тілі висмикується маленькими обертовими щипчиками або дисками. При цьому відчувається невеликий біль, проте це означає, що волосся видалено разом з корінням і воно не буде рости близько 2-4 тижнів.

Який метод видалення волосся підходить саме вам?

  • Якщо ви шукаєте досконалий метод видалення волосся, що не завдаватиме болю й не забиратиме багато часу, вам треба обрати класичний метод з «мокрою бритвою». Однак волосся, видалене бритвою безпосередньо на поверхні шкіри, знову виростає протягом 1-3 днів.
  • Для тих, хто мріє мати ноги з гладкою шкірою протягом кількох тижнів і хто не боїться невеликого болю, а також не має чутливої шкіри, правильним вибором буде електричний епілятор.
  • Як «економний» метод одержання гладкої шкіри, що зберігається протягом 1-2 місяців, ми рекомендуємо воскову депіляцію. Набори з гарячим і холодним воском зручні для домашніх процедур.
  • Ви хочете швидко мати гладку шкіру на ногах і під пахвами, але непокоїтеся про те, що можете ушкодитися лезами бритви? У цьому випадку спробуйте крем для видалення волосся.
  • Ті, хто хочуть позбутися неприємного волосся назавжди, знайдуть, що лазерна процедура — найкращий вибір.

Короткий і приємний: ще більше методів видалення волосся

  • Креми й гелі для видалення волосся працюють з інгредієнтами, що розчиняють кератин, викликаючи швидке, повне й безболісне руйнування волосся.
  • Для видалення волосся нанесіть крем на ті ділянки тіла, які ви хочете обробити, й залиште його приблизно на 10 хвилин. Потім крем і волосся просто вилучіть шпателем. Волосся виросте знову через 5-7 днів, але воно буде м’якше, ніж раніше.
  • Будьте обережні, якщо у вас чутлива чи ушкоджена шкіра, або ж ви дістали сонячний опік! Наша порада: спочатку пройдіть тест на алергічну реакцію на непомітній ділянці тіла, наприклад, вигині руки.
  • Приблизно 7% жінок віддають перевагу електричній бритві для видалення небажаного волосся. Її бритвені головки м’яко ковзають по шкірі й зрізають волосся безпосередньо на її поверхні. Цей метод працює швидко й просто, але його потрібно повторювати кожні 2-3 дні.
  • Якщо ви хочете видалити волосся на тілі назавжди, то в цьому випадку розгляньте варіант лазерної процедури. При цьому методі використовуються світлові імпульси, які проникають глибоко в шкіру, нагрівають коріння волосся й знищують його. Шкіра й тканини при цьому не ушкоджуються. Однак цей тип обробляння має виконувати тільки досвідчений фахівець або дерматолог.

Ніколи не обробляйте без піни або гелю

Незалежно від того, як ви поспішаєте — ніколи не виконуйте вологе гоління без застосування гелю або піни для гоління. Вони забезпечують наявність плівки на шкірі, яка дозволяє лезу рухатися більш плавніше. Ці засоби також зазвичай містять інгредієнти, що заспокоюють шкіру до гоління. Якщо ви застосовуватимете їх під час видалянні волосся, то уникнете ушкоджень шкіри, що викликають почервоніння або дрібні прищики, та зможете насолодитися гладкою й шовковистою шкірою.

Наша порада для епіляції й воскової депіляції: ці методи спрацьовують найкраще, коли шкіра суха й нежирна. Тому за 24 години до початку епіляції не наносьте крем на ті ділянки шкіри, на яких хочете зробити епіляцію.


Але, будь ласка, будьте обережні: що потрібно мати на увазі

Кожен метод видаляння волосся викликає стрес і натягнення шкіри. Тим більше, дуже важливо добре її підготувати до видаляння волосся, й обробляти після його видалення з додатковою часткою ласкавого догляду.

Маленькі поради щодо видаляння волосся

  • Часте видаляння волосся піддає шкіру стресові й призводить до її зневоднення й знежирення.
  • Дуже важливо наносити хороший шар крему на шкіру після дезінфікування. Наша порада: оберіть лосьйон для тіла, що містить такі заспокійливі інгредієнти, як ромашка або пантенол — наприклад, лосьйон для тіла NIVEA Sensitive Body Lotion або NIVEA Repair & Care Body Lotion.
  • Шкіра особливо чутлива в ділянці пахв, тому вона швидко висихає або починає свербіти. Після видалення волосся може допомогти дезодорант: NIVEA Double Effect Violet Senses Spray з екстрактами авокадо зможе захистити шкіру від подразнення.
  • Проростання волосся всередину — це неприємно, але, на жаль, воно є частим наслідком видалення волосся. Регулярне відлущування запобігає блокуванню волосяного стрижня мертвими клітинами шкіри й дозволяє рости новому волоссю. Наша порада: засіб NIVEA Creme Peeling Shower & Scrub гарантує, що шкіра буде гладкою навіть поки ви все ще в душі.

Перед цим: щоб мати кращий результат, шкіра повинна бути сухою й не містити жиру.

Якщо ви використовуєте віск для видаляння волосся, не наносьте крем в день процедури. Віск краще прилипатиме до знежиреної шкіри. Навіть у разі застосування крему й гелю для видалення волосся уникайте звичайного крему, бо ці інгредієнти можуть взаємодіяти й негативно позначитися на шкірі.

Після цього: шкіра вимагає догляду

Не піддавайте шкіру впливу яскравого сонячного проміння відразу після видалення волосся. Це допоможе уникнути подразнень, пов’язаних з підвищеним потовиділенням.