Поради щодо догляду за шкірою підлітків

ПОРАДИ З ДОГЛЯДУ ЗА ШКІРОЮ ПІДЛІТКІВ

Наше тіло в період статевого дозрівання змінюється. І часто наша шкіра, як і наш настрій, стає примхливою. У цей час особливо важливим є правильний догляд за тілом і шкірою. Завдяки цим підказкам ви зможете легко позбутися вугрів, плям і неприємного запаху тіла.

ПРАВИЛЬНИЙ ДОГЛЯД ЗА ВСІМА ТИПАМИ ШКІРИ

Ваше обличчя блищить? У вас вугри і плями в Т-зоні? Шкіра на ваших щоках груба й подразнена? Щоб правильно доглядати за шкірою, важливо дізнатися, який у вас її тип. Тільки тоді ви зможете обрати правильні засоби для догляду й боротьби з проблемами шкіри.
Skin Type

ПЕРШИЙ ТИП: КОМБІНОВАНА ШКІРА

Шкіра на обличчі має нормальні й жирні ділянки. Чорні цятки й розширені пори зосереджені насамперед у Т-зоні, тобто між чолом, бровами, носом і підборіддям. Шкіра навколо Т-зони гладенька й має вузькі пори, а на щоках — суха, іноді груба.
Для вас ідеально підійде матуючий крем «Інтенсивне зволоження 24 години» чи «Гіалуроновий гель NIVEA Care» з гіалуроновою кислотою, який має легку текстуру та глибоко зволожує. 

Підказка щодо догляду: жирна та комбінована шкіра виробляє велику кількість себуму, адже потребує інтенсивного зволоження, тому збалансований рівень вологи допомагає зменшити жирний блиск. У боротьбі з чорними цятками та іншими недоліками допоможе щоденний очищувальний гель-скраб проти недоліків шкіри.

ДРУГИЙ ТИП: ЖИРНА ШКІРА

Використовуйте спеціальні засоби з некомедогенними формулами (це означає, що вони запобігають формуванню вугрів), які розроблені для проблемної шкіри й мають антибактеріальні властивості, як і всі продукти для проблемної шкіри від NIVEA. Вам чудово підійде лінійка DERMA SKIN CLEAR.

За такого типу шкіри рівень себуму й вологи шкіри дуже низький через незначну активність сальних залоз. Використовуйте продукти, розроблені для чутливої шкіри, без домішок, як-от парфуми. Обирайте, наприклад, живильний денний крем «SPF15 Інтенсивне зволоження 24 години» та нічний крем «Інтенсивне зволоження та регенерація 24 години».

ТРЕТІЙ ТИП: ЧУТЛИВА ШКІРА

Ніжна, делікатна шкіра з вузькими порами, яка є особливо чутливою до впливу довкілля і стресу. Її реакції можуть варіюватися від легкого почервоніння до відчуття стягнутості й навіть алергічних реакцій. На шкірі часто з’являються грубі лусочки. Такі недоліки, як плями, менш характерні для цього типу шкіри.

Підказка щодо догляду: така шкіра завжди потребує зволоження. За такого типу шкіри рівень себуму й вологи дуже низький через незначну активність сальних залоз. Використовуйте продукти, розроблені для чутливої шкіри, без домішок, як-от парфуми. Наприклад, м’який засіб Sensitive Day Care від NIVEA.
 

ЧЕТВЕРТИЙ ТИП: НОРМАЛЬНА ШКІРА

Шкіра цього типу матова й нечасто блищить (можливо, коли ви на тренуванні!). Ви можете помітити в себе прищ у будь-який час, але коли ви підліток, це абсолютно природно, оскільки такі зміни спричинені гормонами. Баланс сухої й жирної шкіри є ідеальним, тому що сальні залози працюють добре, а пори відносно вузькі.

Для цієї шкіри обирайте освіжаючий крем «SPF15 Інтенсивне зволоження», який забезпечить вашу шкіру вологою, ще й захищатиме від шкідливого впливу сонячних променів.
Нормальна шкіра

ОСНОВИ КРАСИ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ

Бруд і себум накопичуються на обличчі протягом дня і є ідеальним парником для вугрів. Наведена нижче процедура догляду збереже вашу шкіру від появи різних недоліків і освіжить колір вашого обличчя.
Cleaning

КРОК ПЕРШИЙ: РЕТЕЛЬНО ОЧИЩАЙТЕ ОБЛИЧЧЯ

Щоденно вмивайтеся антибактеріальним гелем для вмивання, наприклад, щоденним очищувальним гелем-скрабом проти недоліків шкіри або очищувальним гелем Derma Skin Clear. Ці засоби видаляють надлишок шкірного себуму й відмерлі клітини шкіри, а також перешкоджають росту бактерій. 

Для дівчат: обов’язково знімайте макіяж увечері!
Facial Toner

КРОК ДРУГИЙ: ОЧИСТІТЬ ШКІРУ ТОНІКОМ ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ

Найкраще користуватися тоніком для обличчя перед подальшим доглядом і для видалення всіх можливих залишків бруду чи макіяжу. Тонік розчиняє надлишок себуму в порах і в такий спосіб запобігає утворенню нових чорних цяток і вугрів.
Care

КРОК ТРЕТІЙ: ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ

Оберіть ті засоби, які підходять для вашого типу шкіри. Крем повинен дуже добре зволожувати — це те, чого потребує молода шкіра. Засіб для догляду за обличчям захистить вашу шкіру від зовнішніх впливів і залишить її сяючою і свіжою.
Peeling

КРОК ЧЕТВЕРТИЙ: ІНТЕНСИВНИЙ ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ

Раз на тиждень для видалення надлишку себуму, зменшення блиску на шкірі й видалення мертвих клітин можна застосовувати легкі скраби. Маска для догляду заспокоює подразнену шкіру і зволожує її.

П’ЯТЬ ПОРАД ДЛЯ ЧИСТОЇ ШКІРИ

  • Очищуйте шкіру регулярно вранці й увечері. Можна видалити надлишок себуму за допомогою серветки для обличчя, яка не подразнить шкіру.
  • Не вмивайтеся гарячою водою — вона стимулює сальні залози виробляти більше себуму.
  • Якщо ваша шкіра має вади, використовуйте засіб проти недоліків шкіри, наприклад, нічний ексфоліант Derma Skin Clear, який також можна наносити на окремі ділянки шкіри на ніч.
  • Тримайте руки подалі від обличчя, інакше бактерії опиняться на поверхні шкіри й вона буде постійно подразнена.
  • Займайтеся спортом і виконуйте фізичні вправи на свіжому повітрі. Це забезпечить приплив крові до вашої шкіри й надасть вашому обличчю свіжого вигляду.
 

ПОЗБУВАЙТЕСЯ ЧОРНИХ ЦЯТОК НА ШКІРІ В НАЛЕЖНИЙ СПОСІБ

Хоч яким спокусливим це може бути, та чавити чорні цятки та прищі не можна! Натискання може «підштовхнути» бактерії у шкіру й спричинити запалення.

Але якщо іншого шляху немає, то хоча б не чавіть їх пальцями. Натомість покладіть чисту носову хустинку між шкірою й кінчиками пальців і стисніть дуже легко. Після цього дезінфікуйте постраждалу ділянку шкіри, щоб зменшити ризик зараження.

Ще краще регулярно відвідувати салон краси, де вам професіонально очистять шкіру. Після цього чорні цятки з’являтимуться набагато рідше.
 
Акне
product-stage-bg

ТРИ, ДВА, ОДИН… РУШАЙМО: СВІЖИЙ ПОЧАТОК ДНЯ!

Гуляєте десь із друзями цілий день? Щоб завжди мати чудовий вигляд, зверніть увагу на своє тіло. Швидка процедура догляду допоможе вам завжди бути у формі.

КОЛИ СТАЄ СПЕКОТНО

У період статевого дозрівання стрімко розвиваються потові залози, через гормональні зміни ви пітнієте більше. Якщо піт розкладеться на бактерії, виникне неприємний запах.

Важливо приймати душ щодня. Якщо ви інтенсивно пітнієте вночі, також приймайте швидкий душ вранці. Користуйтеся дезодорантом, щоб приємно пахнути весь день.

Обирайте дезодорант, який відповідає вашим потребам, наприклад, дезодорант «Свіжа чистота», який не містить алюмінію й гарантує до 48 годин ефективного захисту.
Дезодорант

ТРИ ХВИЛИНИ ДОГЛЯДУ ЗА ШКІРОЮ Й ВОЛОССЯМ

Навіть коли у вас дуже мало часу й ваша голова зайнята іншими речами, ваше тіло потребує уваги. Щоб ваша шкіра мала свіжий вигляд, потрібно щоденно втирати в неї легкий зволожувальний лосьйон для тіла. Занадто складно для вас? Тоді втирайте крем під час приймання душу — для цього є гель-догляд для душу «Сreme Soft* і мигдалева олія», створений спеціально з турботою про вашу шкіру.